• Latest News

    22.06.2012

    Diete cu salate de vara

    Iubim vara, vremea calda si insorita, fructele zemoase si legumele proaspete din care pietele abunda! Daca vrei sa slabesti usor si intr-un mod cat se poate de placut, incearca o metoda noua, al carui concept a luat nastere in bucataria faimosului restaurant Chez Panisse din California.
    Tasha DeSerio si-a inceput cariera de bucatar la restaurantul Chez Panisse, ce se bucura si acum de o reputatie impecabila, la mai bine de 30 de ani de la deschidere. Indragostita de mancarea buna, Tasha a publicat o carte ce se intituleaza „Salata la cina” si indeamna cititorii sa-si transforme nelipsitele salate in feluri de mancare principale, inlocuind intreaga cina cu un astfel de preparat delicios. In plus, salatele sunt mai usor de pregatit decat alte preparate complicate, sunt pline de vitamine si, daca alegi cu atentie ingredientele naturale, au putine calorii. Suna bine, nu-i asa?


    In principiu, poti utiliza orice ingrediente iti plac, insa autoarea dietei iti recomanda cateva ingrediente perfecte pentru salate delicioase:
    Salata verde, rosii, sfecla, ardei gras, cirese, mere, mandarine, hamsii, masline, capere, branza, nuci, seminte, crutoane, paste, orez brun, fasole, oua, fructe de mare, carne de pui, porc, miel, vita, iaurt grecesc, mustar, ulei de masline extravirgin, ulei de seminte de struguri, ulei de nuca, ulei de susan, otet balsamic, otet de vin, suc de lamaie, suc de portocale, sare grunjoasa, piper negru, verdeturi proaspete.
    Inspira-te din lista de ingrediente oferita mai sus sau incearca una dintre salatele propuse de noi! In orice caz, avantajele acestei diete sunt multiple, de la infuzia de vitamine de care ai parte odata ce mananci diferite tipuri de salata, pana la pierderea catorva kilograme inainte ca sezonul de plaja sa inceapa.
    Salata aromata cu pui, mango si pepene galben

    Ingrediente:
    O lamaie verde (lime)
    170 g de iaurt degresat
    O jumatate de lingurita de curry
    O lingurita de sare
    Un sfert de lingurita de boia iute
    4 jumatati de piept de pui fara pielita
    O jumatate de pepene galben, decojit, taiat in fasiute
    Un mango mare, decojit, taiat in fasii subtiri
    O jumatate de ceasca de frunze proaspete de coriandru, maruntite
    O salata verde
    Preparare: Da pe razatoare coaja lamaii verzi si stoarce sucul. Intr-un bol mare, amesteca o lingura de suc de lamaie verde cu coaja de lamaie, iaurt, curry, sare si boia. Adauga pieptul de pui, astfel incat sa fie acoperit de aceasta mixtura. Acopera bolul si lasa carnea la marinat 15 minute la temperatura camerei. Intr-un castron, amesteca usor cu o lingura de lemn fasiile de mango si pepene galben cu o lingura de suc de lamaie verde, un sfert de lingurita de coaja de lamaie, sare si boia. Incinge gratarul si unge-l cu un strop de ulei, apoi pune puiul condimentat si gateste-l. Pune fiecare bucata de pui pe o frunza de salata verde si decoreaza cu mixtura de mango si pepene galben.
    Salata rapida cu afine si nuci

    Ingrediente:
    O punga de amestec proaspat pentru salata
    2 cani de afine proaspete
    O jumatate de cana de gorgonzola sau branza cu mucegai albastru, maruntita
    Un sfert de cana de nuci coapte, taiate in bucatele
    O sticluta de sos vinaigrette
    Preparare:  Amesteca usor, cu o spatula de lemn, afinele, branza, amestecul pentru salata si nucile, apoi toarna deasupra sosul. Amesteca din nou si serveste aceasta salata inedita rece.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Item Reviewed: Diete cu salate de vara Rating: 5 Reviewed By: Iasi
    Scroll to Top