• Latest News

    09.06.2014

    Dieta cu capsuni

    Dieta cu capsuni 


    Inceputul verii este vremea capsunilor, niste fructe foarte gustoase si aromate, care reprezinta o “mana cereasca” pentru un organism privat de vitamine si minerale.

    Chiar daca exista mai multe tipuri de capsuni, diferind intre ele prin marime, textura si gust, toate aceste fructe sunt apreciate la nivel mondial si intalnite in fiecare bucatarie. Putem consuma aceste fructe atat proaspete, cat si sub forma de gem, sirop, inghetata, prajituri, etc.



    Capsunile contin o multime de vitamine, astfel o cana de capsuni (cu aproximatie 8 capsuni de dimensiuni medii) contine: 81 mg de Vitamina C (136% din Doza Zilnica Recomandata – 8 capsuni ne ofera mai multa vitamina C decat 1 portocala), 239 mg Potasiu (7% din DZR), 25 mcg Acid folic (6% din DZR), 1 g Proteine (2% din DZR), 3 g Fibre alimentare (12% din DZR) si 43 Calorii (mai exact: 100 g contin 27 calorii). Dintre nutrientii importanti mai putem enumera: Mangan, Folati si Polifenoli.

    Dieta cu capsuni poate fi urmata in doua feluri diferite, in functie de rezultatele pe care doriti sa le obtineti. Astfel puteti incerca ca timp de o zi sa mancati doar capsuni, circa 1-2 kg, este o varianta putin mai “agresiva” (din cauza cantitatii mari de capsuni consumata) insa va ajuta sa va detoxifiati organismul.

    Iar cea de-a doua varianta presupune ca timp de o saptamana sa urmati o dieta hipocalorica in care includeti si aceste fructe. Aceasta varianta este mai usor de urmat, mai putin agresiva cu organismul si va ajuta sa slabiti pana la 3 sau 4 kg.

    Incercati sa mancati cat mai multe alimente sanatoase care au un continut scazut de calorii, ocazional puteti consuma si alimente sanatoase insa cu un continut mare de calorii.

    Alimentele permise in timpul dietei: carne slaba (pui, curcan sau peste), lactate (lapte si iaurt degresat, branza slaba de vaci sau oaie), salata verde, ceapa verde, spanac, rosii, ridichi, loboda, laptuci, frunze de papadie, capsuni, zmeura, mere, mure, afine.

    Condimentele sunt permise in timpul regimului, incercati sa optati pentru verdeturi proaspete sau uscate si piper, pe care le puteti include in mancarurile preparate. Trebuie sa gatiti alimentele cat mai usor, fara sa folositi ulei si doar pe gratar, fierte sau preparate la aburi.

    In ceea ce priveste gustarile optati cu incredere pentru nuci, migdale crude, seminte de dovleac, cantitatea recomandata este de aproximativ o mana. Acestea au un continut ridicat de Omega 3 si sunt ideale pentru sanatate, in special cea a sistemului cardiovascular.

    Pentru ca Dieta cu capsuni sa fie eficienta este important sa incercati sa renuntati la anumite alimente care va pot afecta silueta, si anume:

    - alimente de tip fast food, chipsuri, cartofi prajiti;
    - carne rosie (vita, porc), carnati, mezeluri, mici;
    - produse de patiserie, paste, paine, pizza;
    - ulei de floarea soarelui;
    - zahar, ciocolata, prajituri cu zahar, turta dulce;
    - sucuri carbogazoase: aveti voie maxim 1 l de apa minerala.

    Ideal ar fi sa renuntati la aceste alimente si in timpul unei alimentatii normale pentru ca daca sunt consumate in cantitati mari aceste alimente nu doar ca ajuta la ingrasare, ci pun si sanatatea in pericol (contin conservanti, grasimi, zahar si acid fosforic – responsabil cu neasimilarea calciului).

    Va puteti inspira din urmatorul meniu predefinit pentru o zi:

    Mic dejun: un ou fiert, o cafea sau un ceai (fara zahar) si un shake natural din capsuni (1 cana capsuni, 1 cana lapte degresat, 2 picaturi esenta de vanilie si 2 cuburi de gheata).

    Pranz: un piept de pui (la gratar) cu busuioc, o salata de rosii cu sos dietetic de branza si o cana de capsuni proaspete (circa 140 grame).

    Cina: 150 grame peste (la aburi) cu zeama de lamaie si mancare de spanac cu usturoi.

    Gustari: 6 migdale crude, iaurt degresat cu 3 sau 4 capsune.

    Nu uitati sa beti circa 2 litri (8 pahare mari) de apa in fiecare zi.

    Un consum sustinut de capsuni ne ajuta si sa producem suficienti hormoni astfel incat metabolismul sa fie stimulat, senzatia de foame sa fie diminuata si tranzitul intestinal accelerat, zaharul din sange sau colesterolul sa scada, echilibrul mineral sa se restabileasca, imunitatea sa se intareasca, toxinele sa fie eliminate, organismul sa fie hidratat (contin circa 90% apa) si corpul nostru sa aiba suficienta energie pentru a functiona corespunzator.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Item Reviewed: Dieta cu capsuni Rating: 5 Reviewed By: Iasi
    Scroll to Top